Лазаня с агнешко

Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г кори за лазаня (без варене)
100 г спанак
1/2 връзка магданоз
1/4 връзка пресен джоджен
100 г сирене „Пармезан“

за месната плънка:
2 тиквички
1 връзка пресен лук
1 стрък стеблена целина
500 г смляно месо от агнешка плешка
1/2 ч. л. червен пипер
200 мл бяло вино
2 с. л. зехтин (+ за намазване)
сол и черен пипер на вкус

за соса:
2 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
700 мл прясно мляко
125 г сирене „Моцарела“
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лазаня с агнешко
Тиквичките се режат по дължина, на ленти с дебелина от 0,5 см. Намазват се със зехтин и се запържват от двете страни в тиган с незалепващо покритие. След това се нарязват на кубчета.
2
Лазаня с агнешко 2
Лукът и целината се наситняват и се запържват в зехтина.
3
Лазаня с агнешко 3
Добавя се каймата и също се оставя да се запържи, като се бърка непрекъснато, за да стане на трохи.
4
Лазаня с агнешко 4
Поръсва се с червения пипер, разбърква се и веднага се налива виното. Щом течността се изпари, съдът се дърпа от котлона.
5
Лазаня с агнешко 5
Плънката се овкусява със сол и черен пипер и се смесва с тиквичките.
6
Лазаня с агнешко 6
Сосът се приготвя като брашното се запържва в маслото.
7
Лазаня с агнешко 7
Налива се затопленото мляко, като се бърка непрекъснато, докато се получи сос.
8
Лазаня с агнешко 8
Дърпа се от огъня, прибавя се накъсаната моцарела и се бърка, докато моцарелата се разтопи. Овкусява се със сол и черен пипер.
9
Лазаня с агнешко 9
Тава за печене се намазва с малко сос и се подреждат няколко кори за лазаня.
10
Лазаня с агнешко 10
Върху тях се слага от плънката с месо, поръсва се с накъсан спанак, наситнени магданоз и джоджен и отново се залива със сос.
11
Лазаня с агнешко 11
Реди се така, докато свършат продуките, като се завършва с кори и сос и се поръсва с настърган пармезан.
12
Лазаня с агнешко 12
Покрива се с алуминиево фолио и се пече 40 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
13
Лазаня с агнешко 13
След това фолиото се маха и лазанята се допича за още 10–15 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2015
Страшно вкусно се получи :), но другия път ще пропусна джоджена.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: