Лазаня от тиквички

ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.09.2015
Лазаня от тиквички
Лазаня от тиквички
Лазаня от тиквички
 
Необходими продукти:
2-3 средно големи тиквички
1 глава лук ( по-голяма)
250 г кайма
250 г рикота (или извара)
125 г сирене "Моцарела"
200 г кашкавал за поръсване
2-3 скилидки чесън
2 ч. ч. доматено пюре
1 яйце
5-6 листа пресен босилек
мащерка
риган
сол и черен пипер на вкус
зехтин


Начин на приготвяне:
1
Лука се наситнява и запържва в зехтин докато омекне. Слага се каймата, бърка се докато стане на трохи и се овкусява със сол и черен пипер. След това се наливат доматите, разбърква се и оставя да поври около 15 минути. После се добавя чесъна и соса се подправя с риган, мащерка, сол и черен пипер. Когато соса е готов се дърпа от огъня и към него се добавя нарязания пресен босилек.
2
Рикотата се смесва с яйце, хубаво се разбърква и се овкусява с черен пипер.
3
Тиквичките се нарязват на тънко по дължина, а моцарелата на колелца.
4
На дъното на тавичка се слага малко от доматения сос, ред тиквички, посоляват се, покриват се с половината от рикотата, половината от моцарелата и още малко от доматения сос. Следва втори ред тиквички, сол, рикота, моцарела и се завършва с доматения сос. Налива се 150 мл вода и лазанята се пече на 200 градуса, докато водата заври, след това се намалява на 170 градуса и се пече още 40 минути.
5
Накрая лазанята се поръсва с настъргания кашкавал, пече се още 5 минути или докато кашкавала се разтопи и след това се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: