Лазаня от тиквички

С неустоимо ароматен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 13.07.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8–10 малки тиквички
600 г кайма смес
250 г сирене „Моцарела“
50 г сирене „Пармезан“
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
70 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за соса:
1 кг добре узрели домати
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
50 мл червено вино
1 връзка босилек
1 с. л. захар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лазаня от тиквички
Лукът и чесънът за лазанята се наситняват и се запържват в 30 мл от зехтина.

2
Лазаня от тиквички  2
Добавя се каймата, запържва се, докато стане на трохи и се овкусява със сол и черен пипер.
3
Лазаня от тиквички  3
1/3 от тиквичките се подреждат в намазана с 20 мл зехтин тава.

4
Лазаня от тиквички  4
Отгоре се разпределят половината от каймата и половината накъсана моцарела. Следва пласт тиквички и върху тях отново се слагат накъсана кайма и моцарела. Накрая се подреждат останалите тиквички, като решетка.

5
Лазаня от тиквички  5
Ястието се пече 30 минути на 170 градуса, покрито с алуминиево фолио. След това фолиото се маха, поръсва се с настъргания пармезан и се допича за още 30 минути.
6
Лазаня от тиквички  6
Сосът се приготвя като наситнените лук и чесън се запържват в зехтина. Добавят се настърганите домати, налива се виното, овкусява се със захар, сол и черен пипер и се оставя да къкри на слаб огън, докато се сгъсти. Слага се наситеният босилек и се пасира. Лазанята се поднася със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2017
Много добре !
9.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2014
Страшно вкусно! Аз замених свинската кайма със пуешка и добавих към нея магданоз при запържването в тигана. Също импровизирах със настърган кашкавал вместо пармезан.
8.
Изпрати
лично съобщение

10.09.2014
Много вкусно ястие за летните дни!
7.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2014
Малко водниста се получи - може би от тиквичките :(
6.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2014
Великолепно лятно ястие. Всички в къщи много я харесаха:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: