Лазаня от тиквички с три вида сирена

Тези, които много обичат лазаня, но твърдо са решили да ограничат тестото, могат да се насладят максимално на тази рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 05.07.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг тиквички
800 г доматено пюре
500 г сирене „Рикота“
500 г сирене „Моцарела“
100 г сирене „Пармезан“
4 яйца
4 филийки стар хляб (или леко запечен)
50 мл зехтин
1 с. л. захар
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. сух босилек
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лазаня от тиквички с три вида сирена

Тиквичките се измиват и се нарязват ленти по дължина с дебелина половин сантиметър. Овкусяват се със сол и черен пипер, заливат се със зехтина и се запичат на грил тиган.

 


2
Лазаня от тиквички с три вида сирена 2

Филийките хляб се смилат в чопър. Пармезанът се настъргва, моцарелата също, без да се смесват.

 


3
Лазаня от тиквички с три вида сирена 3

В купа се смесват рикотата, яйцата, половината пармезан и половината от смления хляб.

 


4
Лазаня от тиквички с три вида сирена 4

Доматеното пюре се овкусява с ригана, босилека, захарта, сол и черен пипер.

 


5
Лазаня от тиквички с три вида сирена 5

На дъното на тава се поставя от доматения сос и се поръсват част от хлебните трохи.

 


6
Лазаня от тиквички с три вида сирена 6

Подреждат се половината тиквички, разпределя се половината смес с рикота и се поръсва половината моцарела и хлебни трохи.

 


7
Лазаня от тиквички с три вида сирена 7

Подреждат се останалите тиквички, слага се доматен сос, отгоре останалите хлебни трохи и смес с рикота.

 


8
Лазаня от тиквички с три вида сирена 8

Завършва се с моцарела и пармезана.

 


9
Лазаня от тиквички с три вида сирена 9

Пече се за около 1 час в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор. Оставя се да се охлади 20 минути преди да се нареже.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2020
На вид не ми се получи много добре, но пък стана супер вкусно.
7.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2017
Лека и вкусна алтернатива на лазанята с кори. Топла и студена се консумира с еднакво удоволствие.
6.
Изпрати
лично съобщение

10.06.2015
е, решили да ограничат тестото /то пък колко тесто има в една лазаня?/, пък го заместват с 4 филии хляб...;-) особено ако е промишлен. иначе рецептата е ок.
5.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2015
рецептата е превъзходна:)Лятно предястие или основно предложение:)Много ми хареса!
4.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2014
супер рецепта, много вкусно и леко лятно ядене, сърдечни благодарности за идеята <3
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: