Лаврак в пергамент със зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2009
Лаврак в пергамент със зеленчуци
 
Необходими продукти:
2 лаврака
1 домат
2-3 с. л. зехтин
1/2 в. ч. бяло вино
лимонов сок, черен пипер и сол на вкус
1 зелена чушка
1 тиквичка
1 глава лук
1 скилидка чесън
1/2 домат
1/2 в. ч. бяло вино
4-5 с. л. зехтин
1 ч. л. сух босилек


Начин на приготвяне:
1
Лаврак в пергамент със зеленчуци
Рибата се поставя в плик и се почиства от люспите. Филетира се, като ножът се движи по протежението на гръбначната кост от опашката към главата.
2
Лаврак в пергамент със зеленчуци 2
Почистените филета се поръсват със сол и черен пипер. По повърхността им се правят успоредни разрези с нож, за да се мариноват по-лесно, и се поливат с лимонов сок.
3
Лаврак в пергамент със зеленчуци 3
Лукът се нарязва на полумесеци и се задушава в тиган с малко зехтин.
4
Лаврак в пергамент със зеленчуци 4
Тиквичката се нарязва по дължина на филийки, след това – на пръчици. Зелената чушка се почиства от семето и се нарязва на шайби.
5
Лаврак в пергамент със зеленчуци 5
Добавят се при лука, посоляват се на вкус, поръсват се с босилек и се запържват за кратко.
6
Лаврак в пергамент със зеленчуци 6
Прибавят се нарязаният на тъкни полумесеци домат, бялото вино и наситнената скилидка чесън за плънката.
7
Лаврак в пергамент със зеленчуци 7
Върху поръсена със зехтин хартия за печене се сипва част от зеленчуковата смес.
8
Лаврак в пергамент със зеленчуци 8
Върху нея с кожата надолу се слага едно рибно филе, посолява се и отново се слагат зеленчуци и филе.
9
Лаврак в пергамент със зеленчуци 9
Филето се покрива с тънки резени домат, посолява се и се поръсва със зехтин.
10
Лаврак в пергамент със зеленчуци 10
Завива се като в пакетче, поставя се в съд за печене, налива се 1/2 в. ч. бяло вино и се пече 20-30 минути при температура на фурната 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: