Лаврак със зеленчуци и каперси

Източник: Бон Апети
Дата: 03.09.2009
Лаврак със зеленчуци и каперси
 
Необходими продукти:
800 г лаврак
4 с. л. зехтин
150 г галета
2 зелени чушки
2 жълти чушки
4 листа салвия
1 с. л. каперси
3–4 скилидки чесън
1 лайм
200 г чери доматчета
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лавракът се почиства, измива се добре и се нарязва напречно на порционни филии (котлети). Филиите се овкусяват със сол и пипер, овалват се в галетата, за да попие водата, изтръскват се добре и се запичат по 10–12 минути от всяка страна в тиган, намазнен с част от зехтина.
2
Чушките се почистват от семките и се режат на жулиен. Сотират се в останалия зехтин за 2–3 минути, след това се добавят счуканият чесън, каперсите и листата салвия. Всичко се бърка още 3 минути и се дръпва от огъня.
3
При поднасяне рибата се сервира върху канапе от зеленчуците и се гарнира с нарязания на четири лайм и чери доматчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: