Лаврак с прошуто крудо и каперси

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 10.05.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 лаврака
зехтин за поливане
зехтин за пържене
брашно за паниране
черен пипер и сол на вкус
2 ивици пармска шунка (прошуто)
10 стръка розмарин
1 в. ч. бяло вино
2 ч. л. каперси
черен пипер на вкус
лимонов сок за поливане


Начин на приготвяне:
1
Лаврак с прошуто крудо и каперси
От вътрешната страна на рибата внимателно се правят разрези, така че костта да се отдели от месото.
2
Лаврак с прошуто крудо и каперси 2
Отделената кост се отрязва при опашката.
3
Лаврак с прошуто крудо и каперси 3
След това костта се издърпва, като рибата се притиска леко, за да не се разкъса кожата. Накрая се отстранява главата.

4
Лаврак с прошуто крудо и каперси 4
Филетата се посоляват, поръсват се с черен пипер и се поливат със зехтин. Оставят се да престоят 15 минути.
5
Лаврак с прошуто крудо и каперси 5
Маринованите филета се панират в брашно.
6
Лаврак с прошуто крудо и каперси 6
След това се пържат в леко намазнен тиган по 1 минута от всяка страна.
7
Лаврак с прошуто крудо и каперси 7
Запържената риба се поставя в тава и се пече около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
8
Лаврак с прошуто крудо и каперси 8
Прошутото се нарязва на тънки ивици и се запържва в мазнината от лаврака.
9
Лаврак с прошуто крудо и каперси 9
Налива се виното и когато се редуцира, се добавят каперсите. Поръсва се с наситнен розмарин и с черен пипер.
10
Лаврак с прошуто крудо и каперси 10
Рибата се сервира със соса и се полива с лимонов сок на вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


264 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: