Лаврак с крем от фенел и сушени домати с кориандър

Филе от лаврак на тиган, поднесено с фенел, крем сирене, копър и с гарнитура от сушени домати
Източник: Бон Апети
Дата: 22.02.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 лаврака
2-3 с. л. лимонов сок
1-2 с. л. зехтин
200 г крем сирене
2 фенела (резене)
зелената част на 1 стрък пресен лук
3-4 стръка копър
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус
1 шепа сушени домати
20-25 г лук
2-3 стръка магданоз
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. зехтин
1 щипка смлян кориандър
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Лаврак с крем от фенел и сушени домати с кориандър
Рибите се филетират, като костите внимателно се отстраняват.
2
Лаврак с крем от фенел и сушени домати с кориандър 2
Филетата се поставят с кожата надолу в леко намазнен със зехтин тиган.
3
Лаврак с крем от фенел и сушени домати с кориандър 3
Щом се изпекат от едната страна, филетата се поръсват със сол, поливат се с лимонов сок, а след това по желание се обръщат, за да се запекат и от другата страна.
4
Лаврак с крем от фенел и сушени домати с кориандър 4
Фенелът се почиства от горната и долната част, така че да остане само грудката.
5
Лаврак с крем от фенел и сушени домати с кориандър 5
Нарязва се на едри парчета и се сварява.
6
Лаврак с крем от фенел и сушени домати с кориандър 6
Свареният фенел се пюрира заедно с крем сиренето, лука и подправките.
7
Лаврак с крем от фенел и сушени домати с кориандър 7
Сушените домати се заливат с вряла вода и се оставят да престоят, докато омекнат.
8
Лаврак с крем от фенел и сушени домати с кориандър 8
Омекналите домати се отцеждат от водата и се нарязват наситно. Смесват се с наситнения лук, подправят се с лимонов сок, кориандър, сол, зехтин и наситнен магданоз.
9
Лаврак с крем от фенел и сушени домати с кориандър 9
Рибата се сервира с крема и с доматената гарнитура.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: