Лаврак с каперси и чесън на тиган

Ароматен рибен аламинут
Източник: Бон Апети
Дата: 05.07.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 голям лаврак (1 кг +)
100 мл животинска сметана
100 г царевично брашно
60 г каперси
50 мл зехтин
2 скилидки чесън
2 с. л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лаврак с каперси и чесън на тиган
Рибата се филетира, кожата също се отстранява.
2
Лаврак с каперси и чесън на тиган 2
Внимателно с пинсета се почиства от костиците. Филетата се режат на по-малки парчета.
3
Лаврак с каперси и чесън на тиган 3
Овкусяват се със сол и черен пипер и се овалват в царевично брашно.
4
Лаврак с каперси и чесън на тиган 4
Пържат се в загрят зехтин, на два пъти, от двете страни за кратко.
5
Лаврак с каперси и чесън на тиган 5
Добавят се обелените и леко смачкани скилидки чесън, каперсите и лимоновият сок.
6
Лаврак с каперси и чесън на тиган 6
След около минута се налива сметаната. Готви се кратко и се дърпа от котлона.
7
Лаврак с каперси и чесън на тиган 7
По желание се поръсва с копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: