Лаврак с артишок

Източник: Бон Апети
Дата: 08.07.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 лаврак
3 глави артишок
10 чери домата
1 глава чесън
1/2 глава лук
6-8 с. л. зехтин
сокът от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Лаврак с артишок
Артишокът се почиства, сърцевината се отделя, а вътрешността й се отстранява. Поставя се в купа и се полива с лимонов сок, за да не потъмнее. След това парчетата се нарязват на триъгълници и се връщат в лимоновия сок.
2
Лаврак с артишок 2
Рибата се филетира, като коремната част се отстранява. Запържва се само от страната на кожата в 3-4 с. л. предварително загрят зехтин. Добавя се смачканата глава чесън.
3
Лаврак с артишок 3
Чери доматите се нарязват на две, лукът – наситно. Останалият зехтин се загрява и артишокът се запържва до покафеняване.
4
Лаврак с артишок 4
Когато рибата е готова, чесънът се изважда, слагат се доматите и наситненият лук, посолява се. Рибата се оттегля от котлона. Сервира се, като във всяка порция се слагат чери домати, отгоре се обръща филе риба и се поръсва с артишок.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: