Лаврак на кедрова дъска

Ефектен начин да поднесете филе от риба
Източник: Бон Апети
Дата: 01.08.2013
Лаврак на кедрова дъска
 
Необходими продукти:
2 лаврака (всеки по 400-600 г)
2 скилидки чесън
1 л бира с вкус на лимон
50 мл зехтин
3-4 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лаврак на кедрова дъска

Рибата се почиства и се филетира.

 


2
Лаврак на кедрова дъска 2

Филетата се намазват със зехтин, овкусяват се със смачканият чесън, мащерката, сол и черен пипер.

 


3
Лаврак на кедрова дъска 3

Кедровите дъски се накисват поне за един час в бирата. После се слагат на скарата и когато започнат да пушат, отгоре се поставя рибата.


 




Съвети: Ако огънят на жаравата е много силен, покрийте рибата с алуминиево фолио - така се ускорява процеса на готвене.

Ако я готвите на барбекю (уред) добре е да е със затворен капак.



Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


207 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: