Лападена супа

Източник: Светлана
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 07.04.2016
Лападена супа
 
Необходими продукти:
за супата:
2 връзки лапад
4-5 стръка зелен лук
6-7 скилидки чесън
1 ч. ч. ориз
олио
магданоз
сол, червен и черен пипер

за застройката:
1 ч. ч. кисело мляко
1 яйце
2 с. л. брашно
1 с. л. оцет


Начин на приготвяне:
1
Почистваме лапада от дръжките и от по-дебелите жилки. Измиваме го и го нарязваме. След това го попарваме с гореща вода и го оставяме да постои за около 5 минути.
2
Нарязваме лука и го запържваме заедно с отцедения лапад. Добавяме червения пипер и доливаме около 2-2,5 л вода.
3
Когато супата заври, слагаме целите скилидки чесън и ориза. Добавяме сол и черен пипер на вкус.
4
Когато оризът се свари супата е готова. Добавяме магданоза и сваляме тенджерата от огъня. След като супата поизстине, я застройваме.



Съвет:
По желание за застройката може да използвате само жълтъка, за да не се пресече.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2019
Супер супичка. Само малко я модифицирах и добавих киселец, а тъй като мъжа ми не може да яде ориз, го замених с фиде, а и смених магданоза с копър, защото у дома само аз обичам магданоз.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: