Лампредото (сандвич с шкембе)

Класическа рецепта от кухнята на слънчева Тоскана
Източник: Бон Апети
Дата: 21.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г телешко шкембе
6 земела
3 домата (сорт „Рома“)
1 глава лук
1 морков
1 стрък стеблена целина
1/4 връзка мащерка
зехтин „Екстра върджин“ за поливане
сол на вкус

за соса:
70 мл зехтин „Екстра върджин“
40 г каперси
1 рохко сварено яйце
1 филийка бял хляб
1 връзка магданоз
1 скилидка чесън
2 с. л. бял винен оцет
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лампредото (сандвич с шкембе)
Шкембето се почиства и се вари до готовност, заедно с едро нарязаните лук, целина, морков, домати, стръковете мащерка и сол на вкус. След това се отцежда, охлажда се и се нарязва на ивици.
2
Лампредото (сандвич с шкембе) 2
Хлябът за соса се накисва в 200 мл студена вода и оцета.
3
Лампредото (сандвич с шкембе) 3
Отцежда се и се смила в блендер, заедно с яйцето, магданоза, каперсите, чесъна, зехтина и сол на вкус. По желание се подправя с малко чили на прах.
4
Лампредото (сандвич с шкембе) 4
Нарязаното шкембе се овкусява със сол и зехтин, разбърква се.
5
Лампредото (сандвич с шкембе) 5
Земелите се разрязват на две, мажат се със соса и между двете половини се слага от шкембето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: