Лахмаджун

Турция
Източник: Бон Апети
Дата: 05.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
150 мл вода
1 с.л. зехтин
1 пакетче суха суха мая
1 щипка захар
1/2 ч.л. сол

за плънката:
500 г смляно телешко месо
1 зелена чушка
1 червена чушка
3 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
1 с. л. доматен концентрат
2 ч. л. червен пипер
2 ч. л. кимион
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лахмаджун
Всички продукти за тестото се смесват в купата на кухненски робот и се разбъркват, докато се получи меко, гладко тесто, което не трябва да лепне по пръстите.
2
Лахмаджун 2
Оставя се в купа, поръсва се с малко брашно и се оставя да втаса, като се покрива с фолио за свежо съхранение.
3
Лахмаджун 3
За плънката: Чушките и лукът се почистват, нарязват се на едро и заедно с магданоза и чесъна се смилат за кратко в блендер – не бива да стават на пюре.
4
Лахмаджун 4
Към каймата се добавят смлените зеленчуци, доматеният концентрат, червеният пипер, кимионът и сол на вкус.
5
Лахмаджун 5
Размесва се добре и се оставя в хладилник за 1 час.
6
Лахмаджун 6
Тестото се разделя на 8 части, всяка се разточва върху набрашнен плот на много тънък кръг и се поставя върху хартия за печене. Отгоре се разпределя каймата и хубаво се притиска с пръсти.

7
Лахмаджун 7
Заедно с хартията за печене се прехвърлят в тава и се пекат за около 5 минути в предварително загрята на 240 градуса фурна- докато тестото стане хрупкаво.


Съвет:
По желание Лахмаджун се сервира с резени лимон, лют пипер или свежа салата, сироп от нар и чаша айрян.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


252 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: