Кюфтета "Строганов"

Източник: Бон Апети
Дата: 07.05.2001
Кюфтета
 
Необходими продукти:
500 г кайма
1 стрък пресен чесън
1к. ч. брашно
1 ч. л. червен пипер
4 с. л. олио
1 глава лук
250 г гъби
1 с. л. краве масло
2 с. л. доматено пюре
1/2 в. ч. бяло вино
3 с. л. сметана
300 г макарони
магданоз, сол и пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета
Каймата се омесва със ситно нарязан чесън, сол и пипер. Оформят се малки кюфтенца. Овалват се в брашно и се запържват в олио до златисто.
2
Кюфтета
В маслото се запържват лукът (наситнен), гъбите (на красиви парчета). Доматеното пюре се разрежда с виното и се прибавя при гъбите. Поставят се кюфтенцата. Вари се 10 минути, накрая се слага сметаната.
3
Кюфтета
Макароните се сваряват, отцеждат се и се изплакват със студена вода. Сервират се като гарнитура кьм кюфтетата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: