Кюфтета със зелен фасул на фурна

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 15.07.2008
Кюфтета със зелен фасул на фурна
 
Необходими продукти:
500 г телешка кайма
500-600 г зелен фасул
1 яйце
1-2 с. л. галета
1 ч. л. чубрица
сол и олио на вкус
1-2 стръка магданоз
лимонов сок
5-6 домата
1 глава лук
2 скилидки чесън
1-2 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 щипка захар


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета със зелен фасул на фурна

Лукът се разделя надве. Едната част се пасира и се смесва с каймата.


2
Кюфтета със зелен фасул на фурна 2
Добавят се галетата, яйцето, солта и чубрицата.
3
Кюфтета със зелен фасул на фурна 3
Оформят се плоски елипсовидни кюфтета и се нареждат в намазнена дълбока тава.
4
Кюфтета със зелен фасул на фурна 4
Фасулът се вари 15 минути в подсолена вода с лимонов сок, след което се отцежда и се слага върху кюфтетата.
5
Кюфтета със зелен фасул на фурна 5

Останала част от лука се нарязва наситно и се слага в тенджера с 1 к. ч. вода и 2 с. л. олио.


6
Кюфтета със зелен фасул на фурна 6
Оставя се да изври водата и се поръсва с червен пипер.
7
Кюфтета със зелен фасул на фурна 7
Прибавят се пасираните домати, вари се още 5 минути и се смесва със захарта.
8
Кюфтета със зелен фасул на фурна 8
С получения сос се заливат кюфтетата. Добавя се наситненият чесън.
9
Кюфтета със зелен фасул на фурна 9
Ястието се пече под фолио 30 минути във фурна на 180 градуса и се поднася поръсено с нарязан надребно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: