Кюфтета с праз на фурна

Малките апетитни кюфтета са се настанили удобно върху много праз с бекон... И за да са още по-вкусни, тънат в плътен яйчено-сметанов сос.
Източник: Бон Апети
Дата: 10.02.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г свинска кайма (универсална) Аз ям!
100 г пушен бекон
4 яйца
200 мл животинска сметана
100 мл олио
6 стръка праз
1 глава лук
1 филия бял хляб
1/2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Кюфтета с праз на фурна
Хлябът се накисва във вода.
2
Кюфтета с праз на фурна 2
Лукът се обелва и се настъргва.
3
Кюфтета с праз на фурна 3
Каймата се слага в купа.
4
Кюфтета с праз на фурна 4
Смесва с лука, отцедения хляб, едно яйце, 20 мл от олиото, сол и черен пипер на вкус.
5
Кюфтета с праз на фурна 5
Разбърква се много добре.
6
Кюфтета с праз на фурна 6
Оформят се малки кюфтета и се овалват в брашно.
7
Кюфтета с праз на фурна 7
Пържат се в 60 мл от олиото от всички страни, до златисто.
8
Кюфтета с праз на фурна 8
Беконът се нарязва на кубчета, а празът - на едро. Запържват се в останалото олио на умерен огън до златисто.
9
Кюфтета с праз на фурна 9
Запържените бекон и праз се прехвърлят в тава, поръсват се с червен пипер, сол и черен пипер на вкус.
10
Кюфтета с праз на фурна 10
Отгоре се подреждат кюфтетата.
11
Кюфтета с праз на фурна 11
Останалите яйца се разбиват със сметаната и сол на вкус.
12
Кюфтета с праз на фурна 12
Кюфтетата се заливат с яйчената смес. Ястието се пече около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2021
Много вкусно зимно ястие.
5.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2018
Страхотно ястие, но определено е по- подходящо за зимния сезон.
4.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2018
Ястието стана вкусно .Не успях да го снимам в цял вид :)
3.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2017
Прекрасно ястие, хареса се от цялото семейство.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2017
Получи се страхотно ястие. Брат ми е много капризен относно храна, но и той ги хареса
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: