Кюфтета с марсала и салвия

В Италия ги приготвят така - със сос от вино и ухание на салвия
Източник: Бон Апети
Дата: 09.06.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г телешка кайма
2 скилидки чесън
3 филии бял хляб
80 г сирене „Грана падано“
1 яйце (размер L)
150 мл марсала (сладко десертно вино)
100 мл домашен пилешки бульон
100 мл животинска сметана
6 стръка салвия
120 мл зехтин
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета с марсала и салвия

В купа се смесват каймата, настърганото сирене грана падано, сол, черен пипер, чесънът, стрит на паста с малко сол, яйцето, предварително накиснатият във вода и отцеден хляб и половината от салвията – нарязана наситно. Омесва се добре.

 


2
Кюфтета с марсала и салвия 2

От сместа се оформят малки кюфтенца (като цариградски). Овалват се в брашно и се пържат на порции в сгорещения зехтин.

 


3
Кюфтета с марсала и салвия 3

Тиганът се почиства, слагат се всички кюфтета, налива се виното и се фламбира.

 


4
Кюфтета с марсала и салвия 4

Налива се бульонът, подправя се с останалата салвия и се оставя сосът да се редуцира наполовина. Налива се сметаната.

 


5
Кюфтета с марсала и салвия 5

Щом сосът се сгъсти леко, ястието се сваля от огъня и се поднася.


 






Съвет: От тези продукти излизат 40 кюфтенца, предвидени са по 8 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2016
Много вкусни кюфтенца, но сосът според мен ще е по-вкусен със заквасена сметана
3.
Изпрати
лично съобщение

11.06.2015
Стана наистина вкусно дори и със свинска кайма
2.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2015
Изглежда много вкусно. Утре ще го опитам! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2013
Страхотни са със и без соса!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: