Кюфтета с доматен сос и кашкавал

Източник: Suzana Anton Donevi
ТИТЛА: Чирак
Дата: 16.02.2016
Кюфтета с доматен сос и кашкавал
 
Необходими продукти:
800 г кайма
1 глава лук
1 филия хляб
100 мл прясно мляко
1 яйце
1/2 връзка магданоз
1/2 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. кимион
50 мл олио
6 с. л. доматено пюре
400 г домати (от консерва)
4 печени червени чушки
250 г кашкавал
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Каймата се смесва със ситно нарязаните лук и магданоз, предварително накиснатия в прясното мляко хляб, яйцето, кимиона, черния пипер и сол на вкус.
2
От сместа се оформят кюфтета, овалват се в брашно и се изпържват в олио, в дълбок тиган.
3
Сосът се приготвя, като доматите се настъргват на ренде. Към тях се сипват сокът от консервата и пасираните печени чушки, които са предварително обелени.
4
Сместа се загрява на котлона и щом сосът започне да къкри, се добавят доматеното пюре, черен пипер и малко сол.
5
Когато сосът заври, се слагат кюфтетата и се оставят, докато се овкусят с доматения сос, след което се прехвърлят в тава или огнеупорен тиган.
6
Поръсва се с настърган кашкавал и се запича, докато кашкавалът се разтопи.




Съвет:
По желание ястието може да поръси със ситно нарязан магданоз.
Препоръчително е да се сервира топло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


319 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: