Кюфтета с бял сос

Източник: Бон Апети
Дата: 25.02.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600-700 г кайма смес
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус
10 стръка магданоз
500 мл телешки бульон
100 г ориз
1 яйце
50 г целина
2 моркова
1 глава лук

за соса:
2 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
2-3 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета с бял сос
Лукът се разрязва на половини и едната част се запича на сух тиган до златисто, след което се нарязва на ивици.
2
Кюфтета с бял сос 2
Оризът се сварява в подсолена вода. Охлажда се и се смесва с каймата.
3
Кюфтета с бял сос 3
Каймата се овкусява с черен пипер, сол и наситнен магданоз.
4
Кюфтета с бял сос 4
Слагат се нарязаната наситно 1/2 глава лук, яйцето и свареният ориз.
5
Кюфтета с бял сос 5
Каймата се размесва добре, след което се разделя на средно големи топки.
6
Кюфтета с бял сос 6
Кюфтета се овалват в брашно и се поставят в тенджера със студена вода.
7
Кюфтета с бял сос 7

Добавят се ивиците печен лук, нарязаната на слама целина, шайбите моркови и бульона. Течността се вари 20 минути, след като кипне.


8
Кюфтета с бял сос 8
Яйцата за соса се разбиват с киселото мляко и брашното и получената застройка се смесва постепенно с бульона.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2018
Страхотно е. :)
7.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2018
Всички много харесахме рецептата. Стана много вкусно, бързо и лесно. Изяде се за отрицателно време с думите: Пак да сготвиш!
6.
Изпрати
лично съобщение

02.05.2016
Много вкусни, а толкова лесни :)
5.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2016
Невероятна вкусотия но аз съвсем мъничко промених рецептата морковите ги настъргах а печеният лук го нарязах на много малки кубчета поради това че не обичам моркови на кубчета и не обичам да усещам цял лук или парчета от лук. В сосът след като започнах да наливам бульон го оставих 6 7 минути на котлона при непрекъснато бъркане след което го върнах при кюфтенцата. Стана страхотно.
4.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2015
Децата опразниха чиниите за нула време! Нямах целина и сложих девисил...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: