Кюфтета с бобена яхния

Апетитно домашно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 09.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за кюфтетата:
800 г смляно месо от свинска плешка
250 мл прясно мляко
80 мл зехтин
3 филии бял хляб
1 глава лук
1/4 връзка мащерка
1 ч. л. семена от копър
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване

за яхнията:
3 консерви червен боб (по 400 г)
200 г домати от консерва
2 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
1 глава лук
1 морков
1 с. л. маслинова паста (тъмна)
60 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета с бобена яхния
Хлябът за кюфтетата се накисва в млякото.
2
Кюфтета с бобена яхния 2
Семената от копър се стриват в хаванче.
3
Кюфтета с бобена яхния 3
Лукът и лимоновата кора се настъргват на ситно ренде, а мащерката се накълцва. Каймата се смесва с лимоновата кора, лука, мащерката, сол, черен пипер, отцедения хляб и семената от копър.
4
Кюфтета с бобена яхния 4
Разбърква се добре и се оформят кюфтета.
5
Кюфтета с бобена яхния 5
Овалват се в брашно и се пържат в зехтина, до полуготовност.
6
Кюфтета с бобена яхния 6
Лукът, морковът, чесънът и целината за яхнията се обелват и се режат на ситно. Зеленчуците се запържват в зехтина за кратко, наливат се 200 мл вода и се готви, докато течността се изпари.
7
Кюфтета с бобена яхния 7
Прибавят се маслиновата паста, отцеденият боб и доматите. Налива се вода, колкото да покрие продуктите. Овкусява се със сол и черен пипер. Оставя се на умерен огън за около 10 минути.
8
Кюфтета с бобена яхния 8
Прибавят се кюфтетата и се готви още около 10 минути.
9
Кюфтета с бобена яхния 9
Ястието се сервира с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


238 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: