Кюфтета от зрял фасул

Източник: Бон Апети
Дата: 26.02.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г кайма
2 ч. ч. зрял фасул
2 сварени картофа
1 глава лук
1 яйце
3-4 стръка магданоз
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. кимион
черен пипер и сол на вкус
олио
2 яйца
галета за овалване


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от зрял фасул
Лукът се нарязва наситно.
2
Кюфтета от зрял фасул 2
Фасулът се сварява и се смесва с пресованите картофи.
3
Кюфтета от зрял фасул 3
Прибавят се лукът, джодженът, чубрицата, солта, черният пипер, кимионът, магданозът, каймата и яйцето.
4
Кюфтета от зрял фасул 4
Замесва се кайма, която се оставя да престои за 15-20 минути в хладилник, след което се разделя на кюфтета.
5
Кюфтета от зрял фасул 5
Яйцата за панировката се разбиват с малко вода.
6
Кюфтета от зрял фасул 6
Кюфтетата се овалват последователно в яйцата и галетата и се изпържват от двете страни в нагорещено олио.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: