Кюфтета от тофу и скариди

Нетрадиционни японски кюфтета
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 28.01.2015
Кюфтета от тофу и скариди
 
Необходими продукти:
за кюфтетата:
250 г тофу
150 г обелени скариди
1 яйце
1 морков
1 стрък зелен лук
1-2 с. л. соев сос „Кикоман"

за соса:
800 мл готов рибен бульон
3-4 с. л. соев сос „Кикоман"
1 с. л. лимонена трева
1 щипка черен пипер

за пастета:
2 скилидки чесън
1 червена чушка
1 зелена чушка
5 с. л. соев сос „Кикоман"
1 с. л. рибен сос
2 с. л. сварен рибен бульон
сокът от 1/2 лимон
1 с. л. кафява захар


Начин на приготвяне:
1
Тофуто се завива с тънка памучна кърпа и се затиска с тежест - около 1 кг, за да се отцеди водата от него. Оставя се да престои 3-4 часа.
2
Смесват се отцеденото тофу, обелените скариди, яйцето и соевия сос „Кикоман" и се разбъркват с миксер, за да се получи гладко пюре.
3
Морковът се нарязва наситно и се сварява в подсолена вода.
4
Към сместа с тофу и скариди се прибавят морковите, ситно нарязаният зелен лук, ситно нарязаната люта чушка (без семките) и ситно нарязаният кориандър. Сместа се разбърква добре с лъжица. Оформят се 18 кюфтета (около 20 г всяко).
5
В дълбок тиган се кипват продуктите за соса. Когато течността заври, температурата се намалява и се слагат кюфтетата. Готвят се 10 минути.
6
Чесънът и чушките се наситняват, смесват се с останалите съставки за пастета и се разбъркват добре. Кюфтетата се сервират с пастета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: