Кюфтета от тиквички

Много подходящи за летните дни
Източник: Mariyana Petrova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 03.08.2016
Кюфтета от тиквички
 
Необходими продукти:
3 тиквички (около 1,5 кг)
1 яйце
200 г сирене
4-5 скилидки чесън
копър, сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тиквичките се обелват и се настъргват на едро ренде. Посоляват се и се оставят, да се отцедят от водата (поне 4 часа - обикновено количеството им намалява наполовина). Смесват се с останалите продукти (ако зеленчуците са добре отцедени, няма да има нужда да се добавя брашно за сгъстяване).
2
От сместа се оформят средно големи кюфтета, овалват се в брашно, подреждат се в подходящ съд и се слагат за половин час във фризер, за да стегнат леко.
3
След това се изваждат, потапят се в разбитото яйце и се пържат от двете страни, до готовност. Хубавото е, че отвътре кюфтенцата остават леко хрупкави.



Съвет:
По желание може да ги поднесете с ваш любим сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


237 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: