Кюфтета от тиквички и боб

Поднасяме ги с 2 различни соса
Източник: Бон Апети
Дата: 08.05.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 тиквички
1 консерва бял маслен боб (400 г)
20 г пресен джинджифил
1 скилидка чесън
1/4 връзка магданоз
4 с. л. зехтин
2 с. л. галета
1 ч. л. кимион на зърна
сол и черен пипер на вкус

за млечния сос:
100 г кисело мляко
1 краставица
1/4 връзка кориандър
1 ч. л. хариса
(или друга люта паста)
кората от 1 лимон

за постния сос:
10 г пресен джинджифил
1 краставица
1 стрък пресен чесън
1 връзка копър
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от тиквички и боб
Тиквичките се настъргват и се посоляват. Оставят се да престоят 10 минути, след което се отцеждат много добре.
2
Кюфтета от тиквички и боб 2
Кимионът се запича в сух тиган и се стрива в хаванче.
3
Кюфтета от тиквички и боб 3
Джинджифилът, чесънът и магданозът се наситняват.
4
Кюфтета от тиквички и боб 4
Бобът се намачква с вилица и се смесва с тиквичките, джинджифила, чесъна, магданоза, галетата, сол, черен пипер и кимиона.
5
Кюфтета от тиквички и боб 5
Оформят се кюфтета и се пържат в тиган със сгорещения зехтин.
6
Кюфтета от тиквички и боб 6
Краставицата се обелва и се нарязва на кубчета. Киселото мляко се смесва с харисата, краставицата, наситнения кориандър, настърганата лимонова кора и сол на вкус.
7
Кюфтета от тиквички и боб 7
Краставицата, джинджифилът и пресният чесън за постния сос се белят и се пасират с копъра и сол на вкус.
8
Кюфтета от тиквички и боб 8
Кюфтетата се сервират със сос по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2021
На фурна
8.
Изпрати
лично съобщение

02.08.2016
Кюфтетата се получиха даже и печени :)
7.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2016
опитах рецептата, но замених тиквичките с настъргани картофи. получи се супер:)
6.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2016
Аз опитах рецептата, но добавих и едно яйце и ги запекох на фурна. Получиха се хрупкави и сочни, с по-малко мазнини.
5.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2016
Благодаря за отговорите, най-вероятно не съм загряла добре мазнината преди да ги сложа вътре, другият път ще съм внимателна с тази стъпка и ще видя дали ще се получи. Така става като нямам търпение да станат :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


333 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: