Кюфтета от телешки черен дроб

Поднесени върху паста
Източник: Бон Апети
Дата: 03.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешки черен дроб
5 филийки хляб
2 с. л. брашно
1/4 връзка магданоз
6 скилидки чесън
150 г краве масло
3 яйца
2-3 люти чушки „Пеперончини“
100 г сирене „Пармезан“
400 г паста „Лингуини“


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от телешки черен дроб
Дробът и магданозът се накълцват наситно.
2
Кюфтета от телешки черен дроб 2
Хлябът се смила в блендер на трохи.
3
Кюфтета от телешки черен дроб 3
Две скилидки чесън се нарязват и се запържват в 30 г от маслото.
4
Кюфтета от телешки черен дроб 4
Дробът се смесва с яйцата, чесъна с маслото, малко повече от половината трохи, магданоза и брашното и се разбърква.
5
Кюфтета от телешки черен дроб 5
От сместа с 2 лъжици се оформят кюфтета, пускат се в кипнала подсолена вода и се варят на слаб огън около 10 минути, като се отпенва.
6
Кюфтета от телешки черен дроб 6
Пастата се сварява в подсолената вода от кюфтетата.
7
Кюфтета от телешки черен дроб 7
Останалият чесън се наситнява и се запържва в 50 г от маслото.
8
Кюфтета от телешки черен дроб 8
Добавят се натрошените пеперончини.
9
Кюфтета от телешки черен дроб 9
Налива се малко от водата от варенето, слага се пастата и след 1–2 минути се дърпа от огъня.
10
Кюфтета от телешки черен дроб 10
Готовата паста се сипва в чинии.
11
Кюфтета от телешки черен дроб 11
Поръсва се с настърган пармезан и се отгоре се слагат кюфтета.
12
Кюфтета от телешки черен дроб 12
Поръсва се с останалите трохи, запържени в останалото масло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


284 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: