Кюфтета от сьомга с пюре от брюкселско зеле

Оригиналнa ирландскa рецепта за деня на Свети Патрик, приготвена от Мириам Фланаган
Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2007
Кюфтета от сьомга с пюре от брюкселско зеле
 
Необходими продукти:
500 г сварени картофи
300 г котлет от сьомга (скумрия)
50 г краве масло
2 яйца
пресен натрошен хляб (галета) и брашно за овалване
черен пипер и сол на вкус
олио за пържене
лимон и копър за украса
300-400 г брюкселско зеле
200 мл сметана
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от сьомга с пюре от брюкселско зеле
В тенджера се кипва вода, посолява се обилно и се слага сьомгата. Задушава се за 10 минути.
2
Кюфтета от сьомга с пюре от брюкселско зеле 2
Задушената сьомга се обелва и се обезкостява.
3
Кюфтета от сьомга с пюре от брюкселско зеле 3
Картофите се обелват и се намачкват с преса. Подправят се с черен пипер и сол.
4
Кюфтета от сьомга с пюре от брюкселско зеле 4
Едно от яйцата се разбива в купичка и се сипва при картофите.
5
Кюфтета от сьомга с пюре от брюкселско зеле 5
Прибавят се маслото и обезкостената сьомга и всичко се омесва добре.
6
Кюфтета от сьомга с пюре от брюкселско зеле 6
От сместа се оформят кюфтета, които последователно се овалват в брашно, разбито яйце, брашно и в прясно натрошения хляб.
7
Кюфтета от сьомга с пюре от брюкселско зеле 7
Кюфтетата се пържат в обилно количество загрята мазнина. Когато са готови, се изваждат върху салфетка, за да се отстрани излишната мазнина.
8
Кюфтета от сьомга с пюре от брюкселско зеле 8
Брюкселското зеле се сварява в подсолена вода.
9
Кюфтета от сьомга с пюре от брюкселско зеле 9
След това се отцежда от водата, слага се в купа и се намачква с преса, като постепенно се налива сметаната. Накрая се овкусява със сол и черен пипер.

10
Кюфтета от сьомга с пюре от брюкселско зеле 10
Кюфтетата се гарнират с пюрето. Порциите се декорират с резени лимон и стръкчета копър и са готови за сервиране.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


277 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: