Кюфтета от спанак, пушена сьомга и сос „Холандес“

Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2010
Кюфтета от спанак, пушена сьомга и сос „Холандес“
 
Необходими продукти:
800 г спанак
200 г пушена сьомга
1 яйце
1 с. л. брашно
50 мл зехтин
сол на вкус
4 жълтъка
150 г краве масло
1 ч. л. сос „Уорчестър“
1/2 лимон
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Спанакът се почиства и измива. Бланшира се в подсолена вода. Отцежда се и се смесва в купа с нарязаната на кубчета сьомга, брашното и яйцето.
2
Оформят се кюфтенца, които се пържат в зехтина за 2–3 минути от всяка страна. Изваждат се и се подреждат в чиния.
3
Сосът „Холандес“ се приготвя, като в малък тиган или тенджерка с телена бъркалка се разбиват жълтъците и при непрекъснато бъркане се добавя разтопеното масло. Сипват се сосът „Уорчестър“ и сокът от лимона. Овкусява се със сол и бял пипер.
4
При сервиране кюфтетата се заливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: