Кюфтета от риба с доматен сос

Чудесна идея за лятно ястие с филе от риба и богато овкусен сос с домати, сметана и бяло вино
Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за кюфтетата:
700 г филе от пангасиус
3 глави шалот
3 филии хляб
3 скилидки чесън
1 яйце
100 мл прясно мляко
1/2 връзка магданоз
кората от 1/2 лимон
сол и бял пипер на вкус
брашно за овалване
6 с. л. олио за пържене

за соса:
1/2 глава резене
1/2 глава лук
1 ч. ч. рибен бульон
1 ч. ч. домати от консерва със соса
150 мл животинска сметана
60 мл бяло вино
2 с. л. краве масло
1/2 ч. л. куркума
3–4 стръка мащерка
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от риба с доматен сос

Лукът и чесънът се почистват и се нарязват. Хлябът се начупва и се накисва в млякото. След това се отцежда.

 


2
Кюфтета от риба с доматен сос 2

В блендер се слагат лукът, хлябът, чесънът и нарязаната на парчета риба. Смила се.

 


3
Кюфтета от риба с доматен сос 3

Към сместа се добавят яйцето, настърганата кора от лимон, нарязаният наситно магданоз, сол и бял пипер. Оставя се да се охлади за 20 минути.

 


4
Кюфтета от риба с доматен сос 4

Оформят се кюфтета, които се овалват в брашно и след това се запържват на два пъти в сгорещеното олио, до златисто. На всяко пържене се слагат по 3 лъжици олио.

 


5
Кюфтета от риба с доматен сос 5

Лукът и резенето за соса се наситняват и се запържват в маслото. Добавя се куркумата, запържва се закратко.

 


6
Кюфтета от риба с доматен сос 6

Налива се виното и се оставя да се редуцира наполовина. Сипва се бульонът и се редуцира до 1/3.

 


7
Кюфтета от риба с доматен сос 7

Добавят се листенцата мащерка и доматите. Готви се около 15 минути. Овкусява се със сол и бял пипер.

 


8
Кюфтета от риба с доматен сос 8

Сметаната се загрява в касерола и се налива към соса.

 


9
Кюфтета от риба с доматен сос 9

В съда със соса се подреждат кюфтетата и се оставят да се готвят 5 минути под капак. После се поднасят.


 




Съвет: От тези продукти излизат 18 кюфтета, предвидени са по 3 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: