Кюфтета от моркови със сос от копър

Ако са ви поомръзнали картофените кюфтета, позволете си леко да им изневерите с тези от моркови
Източник: Бон Апети
Дата: 26.11.2012
Кюфтета от моркови със сос от копър
 
Необходими продукти:
2 големи моркова (400 г)
1 картоф (150 г)
1 глава лук
2 яйца
70 г сирене „Чедър”
30 г белени сурови тиквени семки
50 г брашно
1/2 ч. л. къри
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

за соса:
250 г пълномаслена извара
150 г кисело мляко
1/2 ч. л. горчица
1/2 ч. л. червен пипер
1 връзка копър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от моркови със сос от копър

Морковите и картофът се обелват и настъргват на ситно ренде. Лукът се нарязва наситно. Сиренето също се настъргва и заедно с останалите продукти се слага в голяма купа.

 

 


2
Кюфтета от моркови със сос от копър 2

Прибавят се яйцата, кърито, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус, тиквените семки и брашното.

 


3
Кюфтета от моркови със сос от копър 3

От сместа, с помощта на лъжица, се оформят кюфтета, които се пържат от двете страни, на средна температура, в сгорещеното олио. Изваждат се върху хартия, за да да се отцедят от излишната мазнина.

 


4
Кюфтета от моркови със сос от копър 4

Всички продукти за соса, без копъра, се смесват и се разбъркват. Накрая се прибавя наситненият копър.

 


5
Кюфтета от моркови със сос от копър 5

Кюфтета се сервират веднага с готовия сос.


 




Съвет: От тези продукти излизат 15 кюфтета, предвидени са по 3 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2016
Приготвих без лук,семки и къри,но се получиха много вкусни
6.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2015
Много вкусни :)
5.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2015
Ето ги, печени. Интересен вкус.
4.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2015
Благодаря. Идеята за вечеря е готова :)
3.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2015
Амада, на фурна препоръчваме да се пекат 15-20 минути на 180 градуса с вентилатор.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


326 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: