Кюфтета от фасул "Черно око"

Източник: Бон Апети
Дата: 22.07.2004
Кюфтета от фасул
 
Необходими продукти:
100 г фасул
100 г леща
2 стръка чубрица
2 дафинови листа
1 морков
1 глава лук
2 с. л. олио
1 зелена чушка
1 скилидка чесън
1 люта чушка
1 ч. л. доматено пюре
1/2–1 ч. л. сол
олио за пържене
брашно за паниране


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от фасул
Фасулът се залива с 500 мл вряла вода и се оставя за няколко часа да набъбне. След това се отцежда, залива се с нова вода и се вари до омекване. Добавят се лещата, чубрицата и дафиновите листа и се вари, докато лещата стане готова. Сварените фасул и леща се пасират в кухненски робот.
2
Кюфтета от фасул
Морковите и лукът се нарязват на много ситно и се запържват в дълбок тиган с 2–3 с. л. загрято олио. Зелената чушка, чесънът и почистената от семето люта чушка се наситняват, прибавят се в тигана и се задушават около 6 минути. Слага се доматеното пюре и малко вода, разбърква се и се отстранява от котлона.
3
Кюфтета от фасул
Зеленчуците се прехвърлят в дълбока купа, посоляват се, размесват се с пасираните фасул и леща и се оставят да изстинат.
4
Кюфтета от фасул
От сместа се оформят кюфтета, които се овалват в брашно и се пържат в предварително загрята мазнина 2–3 минути от всяка страна. Сервират се с гарнитура от лучен мармалад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: