Кюфтета от червено цвекло с ябълкова салса

Източник: Бон Апети
Дата: 28.02.2005
Кюфтета от червено цвекло с ябълкова салса
 
Необходими продукти:
2 глави червено цвекло
3 яйца
6 с. л. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. кориандър
1 1/2 ч. л. сол
1 щипка кимион
черен пипер на вкус
400 г зелени ябълки
1 лимон
2 с. л. пчелен мед
1 стрък пресен лук
1 зелена люта чушка


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от червено цвекло с ябълкова салса
Ябълките се почистват от семето, обелват се и се настъргват на едро ренде. Лукът и зелената чушка се наситняват.
2
Кюфтета от червено цвекло с ябълкова салса 2
В купа се смесват лимоновият сок, медът, настърганите ябълки, лукът, настъргана половината лимонова кора, зелената чушка. Всичко се разбърква добре.
3
Кюфтета от червено цвекло с ябълкова салса 3
Цвеклото се измива, обелва се и се смила в кухненски робот.
4
Кюфтета от червено цвекло с ябълкова салса 4
Яйцата се разбиват в купа, прибавят се брашното, бакпулверът, кимионът, кориандърът и солта. Разбърква се добре и се прибавя към цвеклото.
5
Кюфтета от червено цвекло с ябълкова салса 5
С лъжица се взема по малко от сместа, като се оформят кюфтета. Пържат се за кратко от двете страни в тиган с предварително сгорещена мазнина. Сервират се гарнирани с ябълковата салса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


232 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: