Кюфтета от червена леща и булгур

Апетитни, постни кюфтенца
Източник: Бон Апети
Дата: 27.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г червена леща
200 г булгур (с варене)
2 глави червен лук
1 скилидка чесън
1 връзка магданоз
50 мл олио
4 с. л. фини овесени ядки
1 ч. л. къри
кората от 1 лимон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от червена леща и булгур
Лещата се сварява в голямо количество вода и се отцежда.
2
Кюфтета от червена леща и булгур 2
Булгурът също се сварява в подсолена вода, докато набъбне и омекне, и след това се отцежда добре.
3
Кюфтета от червена леща и булгур 3
Лукът се наситнява и се запържва в половината от олиото, докато започне леко да се карамелизира.
4
Кюфтета от червена леща и булгур 4
Прибавят се стритият на паста чесън и кърито, разбърква се и съдът се отстранява от котлона.
5
Кюфтета от червена леща и булгур 5
Булгурът се смесва с лучената смес, лещата, овесените ядки, сол и черен пипер на вкус, настърганата лимонова кора и наситнения магданоз.
6
Кюфтета от червена леща и булгур 6
От сместа се оформят малки сплескани кюфтета.
7
Кюфтета от червена леща и булгур 7
Пържат се в останалото олио, от двете страни, до златисто.
8
Кюфтета от червена леща и булгур 8
Сервират се със салата по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

14.07.2024
Много готина идея за лятно разнообразие. Харесва ми, че вкусът става за биричка, таратор, шопска салата... освен зелената салата като предложението от Бон Апети.
10.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2024
Здравейте, и така са вкусни:)
9.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2024
Вкусът наподобява този на фалафел. Пекох във фурна, не пържих!
8.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2020
Плюс: Получи се много вкусна смес от предложените продукти. Ще я ползвам за гарнитура и без пържен лук. Минус: Кюфтета се разпадат при пържене. Много нацапани съдове, а резултатът е незадоволителен. За първи опит е добре да се направи половин доза.
7.
Изпрати
лично съобщение

23.06.2020
Здравейте, кюфтета се наложи да ги пека във фурната. При пържене се разпадаха. Въпреки това се получиха много вкусни:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: