Кюфтета от червен фасул с чушкова салса

Източник: Бон Апети
Дата: 27.07.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г зрял червен фасул
1/2 глава лук за салсата
1 яйце
6-7 с. л. брашно
2-3 щипки кимион
2 червени чушки
2 зелени чушки
2 домата
1/2 глава лук за кюфтетата
1/2 връзка магданоз
4 с. л. зехтин
1 с. л. ябълков оцет
1 с. л. горчица
1-2 щипки захар
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от червен фасул с чушкова салса
Фасулът се накисва в студена вода, след това се отцежда, залива се с нова вода и се сварява в тенджера под налягане.
2
Кюфтета от червен фасул с чушкова салса 2
Чушките се почистват от семето и се нарязват наситно. Месестата част на доматите се нарязва на кубчета, лукът и магданозът – наситно.
3
Кюфтета от червен фасул с чушкова салса 3
Горчицата, зехтинът, ябълковият оцет, солта, захарта и лимоновият сок се разбиват в купа. Изспиват се нарязаните зеленчуци за салсата и се разбърква.
4
Кюфтета от червен фасул с чушкова салса 4
Свареният фасул се пюрира заедно с яйцето, кимиона, брашното и сол на вкус. Сместа се оставя да изстине напълно, след което от нея с обилно намазнени ръце се оформят кюфтета.
5
Кюфтета от червен фасул с чушкова салса 5
Кюфтетата се пържат в тиган с предварително загрято олио по 2-3 минути от всяка страна. Изваждат се върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина. Сервират се със салсата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: