Кюфтенца „Терияки“

Поднесени със специална глазура, върху ориз „Басмати“
Източник: Бон Апети
Дата: 17.10.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г кайма (смес)
1 яйце
90 г галета
30 г пресен джинджифил
2 с. л. соев сос (с по-малко сол)
2 стръка пресен лук
1 скилидка чесън
черен пипер на вкус

за „Терияки“ глазурата:
125 мл Kikkoman Терияки сос с чесън
20 г пресен джинджифил
1 с. л. царевично нишесте
1 с. л. оризов оцет

за оризовите топки:
200 г ориз „Басмати“

за поднасяне:
2 стръка пресен лук

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Кюфтенца „Терияки“
Джинджифилът се обелва и се настъргва.
2
Кюфтенца „Терияки“ 2
Чесънът се стрива на паста.
3
Кюфтенца „Терияки“ 3
Пресният лук се реже на ситно.

4
Кюфтенца „Терияки“ 4
Каймата се смесва с наситнените продукти.
5
Кюфтенца „Терияки“ 5
Прибавят се яйцето, галетата, соевият сос и черен пипер на вкус.
6
Кюфтенца „Терияки“ 6
Разбърква се много добре.

7
Кюфтенца „Терияки“ 7
Оформят се кюфтенца и се подреждат в тава с незалепващо покритие. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) до златисто – около 20 минути.

8
Кюфтенца „Терияки“ 8
Оризът се измива, залива се с 400 мл вода, похлупва се и се слага на котлона да заври. Силата на огъня се намалява, и оризът се оставя да къкри около 20 минути. Дърпа се от котлона и се охлажда.


9
Кюфтенца „Терияки“ 9
Глазурата се приготвя, като в касерола се смесват Терияки сосът с чесън, оцетът и настърганият джинджифил. Загряват се на умерен огън.
10
Кюфтенца „Терияки“ 10
Царевичното нишесте се разтваря в малко студена вода.
11
Кюфтенца „Терияки“ 11
Прибавя се към глазурата.
12
Кюфтенца „Терияки“ 12
Готви се на умерен огън, докато сосът започне да се сгъстява. Дърпа се от огъня.

13
Кюфтенца „Терияки“ 13
Печените кюфтенца се поднасят върху ориза.
14
Кюфтенца „Терияки“ 14
Заливат се с глазурата.
15
Кюфтенца „Терияки“ 15
Поръсват се с нарязан пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: