Кюфтенца с праз на фурна

Типично ястие от Сливенския Балкан, приготвено по случай 5-годишнината на списание "По-здрави"
Източник: Бон Апети
Дата: 09.09.2006
Кюфтенца с праз на фурна
 
Необходими продукти:
500 г телешка кайма
5–6 стръка праз
1 филия сух хляб
1 яйце
1 ч. л. чубрица
бял и черен пипер на вкус
брашно за овалване
олио за пържене
4 яйца
1 щипка лимонтузу


Начин на приготвяне:
1
Кюфтенца с праз на фурна
Празът се нарязва надребно и се намачква със сол. Поставя се в тенджера, залива се с топла вода и се задушава, докато омекне. Сипва се олио и празът се запържва.
2
Кюфтенца с праз на фурна 2
Каймата се слага в купа, натрошава се хлябът, добавят се яйцето, стритата чубрица, бял и черен пипер и се меси.
3
Кюфтенца с праз на фурна 3
Оформят се кюфтета, овалват се в брашно и леко се запържват в малко олио. Изваждат се върху салфетка, за да поеме излишната мазнина.
4
Кюфтенца с праз на фурна 4
Празът се изсипва в тавичка, налива се 3/4 ч. ч. гореща вода и се подреждат кюфтенцата. Пече се в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато водата се поизпари.
5
Кюфтенца с праз на фурна 5
Яйцата за заливката се чупят в купа, поръсват се с лимонтузу и сол и се разбиват.
6
Кюфтенца с праз на фурна 6
Ястието се изважда, залива се с приготвената смес и се запича до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: