Кюфтенца с булгур в доматен сос

Яхния в средиземноморско-ориенталски стил с аромат на канела, кимион и кориандър
Източник: Бон Апети
Дата: 12.06.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г телешка кайма
1 яйце
1 ч. ч. ситен булгур
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. смлян кориандър
1/4 ч. л. канела
1 буркан стерилизирани домати
2 зелени чушки
1 стрък пресен чесън
1 стрък пресен лук
7-8 стръка магданоз
4 с. л. зехтин
1 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Кюфтенца с булгур в доматен сос
Лукът и чесънът се нарязват на кръгчета, чушките – надребно. Запържват се под капак в предварително загретия в тенджера зехтин.
2
Кюфтенца с булгур в доматен сос 2
Стерилизираните домати и стръковете магданоз се пюрират заедно и сместа се налива при леко запържените зеленчуци. Посолява се и къкри на слаб огън около 15 минути.
3
Кюфтенца с булгур в доматен сос 3
Каймата се поставя в дълбока купа, сипва се булгурът, подправя се с канела, кориандър и кимион, чупи се яйцето и се омесва с ръце.
4
Кюфтенца с булгур в доматен сос 4
От сместа се приготвят кюфтета, като първоначално каймата за всяко кюфте се притиска, за да излезе въздухът, след което се оформя като топче.
5
Кюфтенца с булгур в доматен сос 5
Кюфтетата се поставят в соса и ястието къкри 15 минути под капак. След това яхнията се подправя с риган и след още 3-4 минути е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2018
Бързо, лесно, вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


261 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: