Кюфтенца по цариградски

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 14.02.2014
Кюфтенца по цариградски
 
Необходими продукти:
за кюфтенцата:
400 гр телешка кайма
1 глава лук
1 среден картоф
1 морков
1 филия хляб
3 с.л. прясно мляко
16 стафиди
1 яйце
олио за пържене
сол, кимион, бахар и черен пипер на вкус

за картофеното пюре:
500 гр картофи
100 мл прясно мляко
50 мл пилешки бульон
30 гр. масло
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Смелете каймата заедно с почистените лук, морков и картоф. Хляба се почиства от корите и се накисва в прясното мляко, докато го поеме. Към получената маса се прибавя яйцето и подправките; омесва се много добре. Каймата се завива със свежо/стреч фолио и прибира в хладилник за 2-3 часа. Оформят се с намаслени ръце около 16 малки топчета. В средата на всяко се поставя по 1стафида и оформят на топчета. Овалват се в брашно и пържат в сгорещената мазнина до светлокафяво. Изваждат се и държат в топла купа. Картофеното пюре се приготвя по обичайния начин – обелените и нарязани на едро картофи се варят до готовност в малко подсолена вода. Когато са готови, водата се изсипва. Към горещите картофи се прибавя маслото, пасират се, но не с електрически пасатор. Малко по малко се прибавя топлото прясно мляко и бульона. Пасира се до гладко и пухкаво пюре. Посолява се на вкус. Пюрето се разпределя в 2 чинии. Върху него се подреждат кюфтенцата – в чиния по 8 бр.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2021
Пържени в уред без мазнина
11.
Изпрати
лично съобщение

09.09.2019
Вкусно
10.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2018
Рецептата е страхотна. Много добра комбинация на съставките. Стафидката дава много сладък и различен вкус.Радвам се , че намерих рецептата.
9.
Изпрати
лично съобщение

18.05.2017
Много хубава и лесна вечеря..
8.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2014
Страхотна и бърза вечеря
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: