Кюфтенца от булгур и пушен бекон

Източник: Бон Апети
Дата: 16.07.2010
Кюфтенца от булгур и пушен бекон
 
Необходими продукти:
150 г булгур
200 г пушен бекон
2 яйца
100 г брашно
1/4 връзка магданоз
4 стръка пресен лук
сол и бял пипер на вкус
олио за пържене
300 г зелен фасул
2 с. л. краве масло
сол и бял пипер на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Булгурът се сварява в подсолена вода и се отцежда.
2
В купа се смесват булгурът и наситнените магданоз и пресен лук. Добавят се настърганите сварени яйца и предварително нарязаният на кубчета и запечен в сух тиган бекон. Сместа се овкусява със сол и пипер.
3
Правят се кюфтенца, които се овалват в брашното и се пържат до златисто в загрято олио. Изваждат се с решетеста лъжица върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
4
Зеленият фасул се бланшира за 3–4 минути във вряща подсолена вода и се задушава в маслото и 50 мл вода. Овкусява се със сол и пипер и се поднася като канапе на булгурените кюфтенца.
5
Кюфтетата могат да се приготвят и печени, ако се поставят в намазнена тава на 200 градуса за около 8 минути и се пекат до златисто. Вкусът може да се допълни с различни видове готови сосове.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: