Кюфтенца от броколи

Източник: Vanya Kiselinova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 13.04.2016
Кюфтенца от броколи
 
Необходими продукти:
500 г броколи
1 яйце
80 г брашно
25 г сирене „Пармезан“
25 г сирене „Чедър“
3 скилидки чесън
1 щипка червен пипер
1 щипка черен пипер
1/2 ч. л. риган
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Броколите се бланшират за 4-5 минути в подсолена вода. Нарязват се наситно и се смесват с настърганите сирена, наситнения чесън и останалите продукти. Консистенцията на получената смес трябва да е като меко тесто или подобна на кайма.


2
От сместа оформяме малки кюфтенца.
3
Подреждаме ги в тава, върху хартия за печене и ги печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2018
Към кюфтенцата приготвих сос от кисело мляко, майонеза и чесън.
4.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2017
И ние ги хапнахме с кисело мляко и чесън.
3.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2016
Гарнирани с млечен сос и запечено сирене, бяха превъзходни!
2.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2016
Страхотно вървят със сос от кисело мляко, чесън и копър :)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2016
Много вкусни станаха кюфтенцата. Тъй като нямах пармезан и чедър, заместих ги със синьо сирене.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: