Кюфте върху зеленчуци

Гост: Светла Петрова
Източник: Бон Апети
Дата: 20.03.2004
Кюфте върху зеленчуци
 
Необходими продукти:
4–5 картофа
3 домата
3 чушки
2 тиквички
1 к. ч. олио
сол и черен пипер на вкус
500 г кайма
1 яйце
1 глава лук
1 с. л. кисело мляко
2–3 скилидки чесън
4–5 стръка магданоз
2–3 с. л. вода


Начин на приготвяне:
1
Кюфте върху зеленчуци
Зеленчуците се нарязват на кръгчета. В тавата за печене се сипва олиото, на дъното се подреждат картофите, върху тях се слагат тиквичките, доматите и чушките и се поръсват с черен пипер и сол.
2
Кюфте върху зеленчуци 2
Лукът за каймата се нарязва наситно или се настъргва, а чесънът се начуква в хаванче. Смесват се с всички останали продукти за каймата и се разбъркват на ръка или с миксер.
3
Кюфте върху зеленчуци 3
Омесената кайма се поставя между два листа домакинско фолио, разстила се с формата на тавата за печене и с нея се покриват зеленчуците.
4
Кюфте върху зеленчуци 4
Първоначално ястието се запича около 10 минути при температура 220 градуса, след това се намалява на 180 градуса и се пече още 20–30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: