Кьопоолу по индийски

Леко пикантно и много вкусно
Източник: Бон Апети
Дата: 28.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 патладжана
1 глава червен лук
30 г пресен джинджифил
1 скилидка чесън
1 ч. л. кимион
2 домата
2 люти чушки
1/2 връзка магданоз
4 с. л. зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кьопоолу по индийски
Патладжаните се пекат на скара до готовност, след което се слагат в купа и се покриват с фолио, за да се задушат.
2
Кьопоолу по индийски 2
Обелват се и се нарязват наедро.
3
Кьопоолу по индийски 3
Доматите се нарязват на дебели шайби и се изпичат на скарата.
4
Кьопоолу по индийски 4
Обелват се и се режат на кубчета.
5
Кьопоолу по индийски 5
Лютите чушки също се запичат и се наситняват.
6
Кьопоолу по индийски 6
Чесънът и джинджифилът се смачкват на паста в хаванче.
7
Кьопоолу по индийски 7
Червеният лук и магданозът се накълцват. Смесват се лукът, доматите, пастата от джинджифил и чесън, кимионът, магданозът и патладжаните.

8
Кьопоолу по индийски 8
Посолява се, налива се зехтинът, прибавя се нарязаната люта чушка и се разбърква добре.
9
Кьопоолу по индийски 9
Добре е, преди поднасяне, дипът да се охлади. По желание може да се сервира върху препечени филийки хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2018
вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

01.06.2017
много вкусноо :))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: