Куцо пиле с домат

Източник: Бон Апети
Дата: 24.02.2004
Куцо пиле с домат
 
Необходими продукти:
1 пилешки гърди
1-2 яйца за паниране
50 г кашкавал
50 г сирене
1 домат
1 с. л. соев сос
кората от 1/2 филия хляб
олио за пържене
галета за паниране
листа маруля за канапе
магданоз за поръсване
30 г кашкавал
30 г краве масло
1-2 печурки
1 кисела краставичка


Начин на приготвяне:
1
Куцо пиле с домат
Пилешките гърди се мариноват в соевия сос за 10-15 минути, поставят се между два листа домакинско фолио и се начукват с дървен чук.
2
Куцо пиле с домат 2
Плънката се приготвя, като в сгорещеното масло се запържват за 3-4 минути нарязаните на ивички краставички и гъби и се оттеглят от котлона.
3
Куцо пиле с домат 3
В начуканите пилешки гърди се слага от приготвената плънка и нарязания на ивички кашкавал и се навиват на руло.
4
Куцо пиле с домат 4
Рулото се овалва в галета, потапя се в разбитото яйце, отново се овалва в галета и се пържи при умерено загрято олио със затворената страна надолу. Обръща се няколко пъти, докато придобие златист цвят.
5
Куцо пиле с домат 5
Сиренето и кашкавалът се режат на големи триъгълници, панират се и се изпържват от двете страни. Кората от хляба също се панира и се изпържва.
6
Куцо пиле с домат 6
При сервиране в чинията се прави канапе от листа маруля и в средата се слага пилешкото руло. В острия му край с помощта на клечка за зъби се забождат лентички краставица. Коричката хляб се забожда в противоположния край, така че да наподобява глава с човка. Панираните триъгълници сирене и кашкавал се поставят от двете страни на рулото, за да наподобяват крила. Накрая се слага издълбаният, декориран по ъглите и поръсен с магданоз домат и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: