Кускус със зимни зеленчуци

Леко, постно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 23.01.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г кускус без варене
3 глави цвекло (средно големи)
200 г тиква „Цигулка”
1 глава пащърнак
3 моркова
2 глави червен лук
5 с. л. зехтин „Екстра върджин”
2 с. л. мед
1 лимон
1/4 връзка мента
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кускус със зимни зеленчуци
Лукът, цвеклото, тиквата, пащърнакът и морковите се обелват и се нарязват на кубчета. Овкусяват се с 2 с. л. зехтин, меда, сол и черен пипер и се разбъркват.
2
Кускус със зимни зеленчуци 2
Сипват се в тава с незалепващо покритие и се пекат 30–40 минути в загрята на 180 градуса фурна.
3
Кускус със зимни зеленчуци 3
Кускусът се овкусява със сол, черен пипер, 1 с. л. зехтин и настърганата кора от лимона. Залива се с гореща вода, колкото да го покрие, оставя се за 10 минути да набъбне и се разбърква с вилица.
4
Кускус със зимни зеленчуци 4
Към него се добавят останалият зехтин, сокът от лимона, зеленчуците и наситнената мента. Разбърква се отново и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2019
Не ми допадна и количеството което се получава е за много повече от 6 порции.
6.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2018
Наистина приятно и свежо. Аз съкратих малко продуктите, защото едни в къщи не ядат лук, други - мед, но пак се получи много, много вкусно! Следващия път, може би, ще добавя запечени орехи и стафиди!
5.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2017
Много свежо и вкусно се получи!
4.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2015
Вкусно и полезно - идеална комбинация.
3.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2014
На момичетата вкъщи много им хареса, силно се усещаше вкуса на лука и беше леко сладникаво на вкус. Аз вместо мед сложих две ч.л. захар с връх, защото постя и смятам че меда не е постен и нямах лимон за това минах и без него, но може би щеше да стане по-добре. Интересно е като предястие за гости.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: