Кускус със зеленчуци

Източник: Михаела
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 28.01.2016
Кускус със зеленчуци
Кускус със зеленчуци
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. пшеничен кускус (или арабски кускус)
1 глава лук
2-3 моркова
1/4 глава целина
1 тиквичка
4-5 гъби
5-6 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Почистете зеленчуците и ги нарежете така, както предпочитате.
2
Задушете ги в половината зехтин, като първо се слага лукът, а след това целината и морковите. Най-накрая се добавят тиквичката и гъбите.
3
В голям тиган се загряват 2-3 с. л. зехтин и кускусът се запържва в него, докато промени цвета си. Аз обичам кускусът да е по-препечен, така че го пържа, докато цветът му стане по-тъмен.
4
Изключете котлона и залейте кускуса с 1 ч. ч. гореща вода. Разбъркайте и оставете кускусът да абсорбира водата - става за секунди.
5
След това добавете зеленчуците и отново разбъркайте, за да може кускусът да се напои и със соса, отделен от тиквичките и гъбите.
6
Оставете за няколко минути и ястието е готово за сервиране.


Съвети:
Може да използвате зеленчуци по ваш избор и да добавите патладжан, зелен боб, различни на цвят чушки и др.

По желание когато задушавате зеленчуците може да сложите и малко масло.

Кускусът може да се поднесе като основно ястие или да се използва за гарнитура към ястие с месо.

Ако искате да приготвите по-голямо количество кускус е необходимо да знаете, че съотношението сух продукт - вряла вода е 1:1.

Може да приготвите кускусът и без да го запържвате, а само като го залеете с гореща вода.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: