Кускус с кедрови ядки

Можете да поднесете като гарнитура към различни видове месо
Източник: Бон Апети
Дата: 14.02.2013
Кускус с кедрови ядки
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. кускус без варене
1 глава лук
2 скилидки чесън
30 г кедрови ядки
30 г сушени домати, мариновани в зехтин
1 сушена червена чушка
2 ч. ч. пилешки бульон
2 с. л. краве масло
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кускус с кедрови ядки

Бульонът се загрява и с него и със зехтина се залива кускусът. Оставя се да набъбне за около 10 минути.

 

 


2
Кускус с кедрови ядки 2

Лукът и чесънът се нарязват наситно. Сушената чушка се накисва във вряла вода. След това се обелва и месото се наситнява. Сушените домати се нарязват на ивички.

 


3
Кускус с кедрови ядки 3

В тиган се загрява маслото, и в него се запържват лукът и чесънът. Прибавят се кедровите ядки, когато и те леко се запържат, се слагат доматите и чушката.

 


4
Кускус с кедрови ядки 4

Прибавя се кускуса и се разбърква. Съдът се сваля от огъня и ястието се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


259 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: