Курбан чорбичка хижа "Паскал"

Източник: Бон Апети
Дата: 26.07.2004
Курбан чорбичка хижа
 
Необходими продукти:
150–200 г пастърма
1 глава лук
3 пресни картофа
200 г гъби
3–4 с. л. олио
1 люта чушка
2–3 с. л. брашно
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. къри
1 ч. л. сол
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Курбан чорбичка хижа
Пастърмата, лукът, картофите и гъбите се нарязват на ситни кубчета.
2
Курбан чорбичка хижа
В дълбок тиган със загрято олио се изсипва лукът и се оставя да се пържи до зачервяване. След това се добавят гъбите, картофите, пастърмата и накълцаната наситно люта чушка и се задушава 2–3 минути под капак. Налива се 2 л гореща вода и се вари 20–30 минути.
3
Курбан чорбичка хижа
Брашното се разбива в 1 к. ч. вода и когато супата е готова, се излива вътре. Подправя се с черния пипер, кърито и солта и тенджерата се оттегля от котлона. Супата се оставя да се задуши за 2–3 минути под капак и се сервира поръсена с накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: