Курабийки с масло

Вкусни и неустоими
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 22.04.2017
Курабийки с масло
 
Необходими продукти:
3 яйца
160 г захар (+ за поръсване)
500 г брашно
1 ч. л. сода бикарбонат
100 г кисело мляко
1 пакетче ванилова захар
50 г краве масло
1 есенция лимон (или кората от 1 лимон)
1 жълтък (за намазване)


Начин на приготвяне:
1
Разбиваме яйцата и захарта, докато захарта се разтвори напълно.
2
Пресяваме брашното в голям съд.
3
Смесваме содата с киселото мляко.
4
Последователно прибавяме към брашното шупналото кисело мляко, разтопеното масло, яйчената смес, ваниловата захар и есенцията (настърганата лимонова кора).
5
Замесваме тесто и го оставяме да почине 15 минути.
6
След това го разточваме на кора с дебелина от 5 мм, от която изрязваме различни формички.
7
Потапяме ги в жълтък, смесен с малко вода и 2-3 капки олио, а след това - в захар.
8
Нареждаме ги в тава, застлана с хартия за печене и ги печем до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна.


Съвет:
Курабийките са вкусни и топли, но ако останат, е добре да се приберат в кутия за съхранение или в найлонов плик.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


309 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: