Купички по гълъбовски

Гост: Емилия, певица
Източник: Бон Апети
Дата: 03.11.2007
Купички по гълъбовски
 
Необходими продукти:
200 г сирене
100 г кашкавал
30 г краве масло
100 мл доматен сос
2 кренвирша
2 яйца
чубрица за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Купички по гълъбовски
Доматеният сос се разпределя в 2 гювечета. (В село Гълъбово, където е родена певицата, гювечетата без капак се наричат "купички".)
2
Купички по гълъбовски 2
Прибавят се нарязаните на кубчета кренвирши.
3
Купички по гълъбовски 3
Отгоре се слага маслото.
4
Купички по гълъбовски 4
Настъргва се кашкавалът, натрошава се сиренето и се поръсва с чубрица.
5
Купички по гълъбовски 5
Накрая в гювечетата се чупи по едно яйце.
6
Купички по гълъбовски 6
Ястието се слага в предварително загрята фурна и се запича.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: