Кули от зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 12.02.2010
Кули от зеленчуци
 
Необходими продукти:
150 г тиквички
150 г патладжани
1/2 глава червен лук
100 г обезкостени маслини (маслинова паста)
4 с. л. зехтин
30 мл бяло вино
магданоз за поръсване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тиквичките се измиват и се режат на жулиен, патладжаните се режат на тънки филийки, а лукът – на полумесеци.
2
В загрят тиган се сипват 2 с. л. от зехтина и зеленчуците се сотират за 3–4 минути, след това се задушават с виното.
3
От маслините се прави паста, като се пасират с останалия зехтин. При сервиране зеленчуците се подреждат в чинията, заливат се с ароматната паста и се поръсват с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


377 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: